Ekonomi
Vad är företagskredit och hur ansöker man om sådant?

Vad är företagskredit och hur ansöker man om sådant?

Alla företag är till en början små och kan med tiden komma att växa sig allt större. Till exempel startades Microsoft i ett garage och är idag ett världsomspännande jätteföretag. Ofta är finansieringen en viktig del för att kunna starta och skala upp en affärsverksamhet. Det enklaste sättet att finansiera en uppstart eller en expansion är genom att ta ett lån. Men vad är företagskredit egentligen och hur ansöker man om ett sådant?

Mer om företagskrediter finns här.

Vad är ett företagskredit?

Företagskredit är ett lån som är avsett för företag. Likt fallet är vid andra lån får låntagaren (företaget) en skuld hos långivaren. Denna skuld ska sedan betalas tillbaka med ränta.

Anledningen till att företag har kredit är att de är i behov av kapital. Kapitalet kan till exempel användas för att starta företaget eller för att bekosta investeringar av olika slag. Kanske ska företaget expandera och behöver pengar för att kunna finansiera sitt behov av större lokaler, fler anställda etc. Banker och andra långivare kan då förse dem med pengar i utbyte mot att de enligt en förutbestämd avbetalningsplan betalar tillbaka pengarna. Dessutom vill långivarna ha ränta för besväret.

Hur ansöker man om företagskredit?

Tidigare var du som företagare tvungen att ansöka om ett företagslån hos en traditionell bank. Det innebar ofta en längre handläggningstid än vad som är fallet idag. Numera finns det en rad olika nischbanker och digitala långivare som erbjuder betydligt snabbare handläggning än gårdagens storbanker.

Ofta kan du göra din ansökan på nätet. Inte sällan verifierar du dig med hjälp av BankID. Du får sedan snabbt svar på huruvida ditt företag får låna pengar eller inte.

Så här gör du för att ansöka om företagskredit:

  • Gå till en jämförelsesajt som Företagsfinanser.se.
  • Jämför de olika långivare och erbjudanden som finns att välja mellan.
  • Välj en långivare och klicka dig vidare för att göra din ansökan.
  • Du får i regel svar direkt och pengarna på företagskontot inom kort!

Vi hoppas att denna information har givit dig insikt i vad företagskredit är och hur du ansöker smidigare.

Lars Jakobsson
Senaste inläggen av Lars Jakobsson (se alla)