Fastigheter
Hitta bästa mäklaren för ditt unika behov

Hitta bästa mäklaren för ditt unika behov

Din fastighetsmäklare har din rygg när du är säljare på bostadsmarknaden. Genom att hitta bästa mäklaren och anlita denne kan du också säkerställa att han eller hon prioriterar dina intressen. Att så är fallet får du nästan lita på med tanke på att du anlitar denne och betalar ett arvode.

Hur mycket tar mäklare i arvode mellan tummen och pekfingret?

När det kommer till mäklararvode vill du för övrigt försäkra dig om att du betalar ett lagom stort sådant. Du vill inte anlita en alltför billig fastighetsmäklare – man får generellt sett vad man betalar för i fastighetsbranschen. Å andra sidan vill du inte heller lägga ut mer pengar än nödvändigt på mäklarens arvode.

hur mycket tar mäklare i arvode generellt sett? Detta varierar förstås en del beroende på vilken fastighetsmäklare du anlitar samt en rad olika faktorer. Mellan tummen och pekfingret brukar dessa aktörer dock debitera dig någonstans mellan två och tre procent. Snittarvodet i Sverige är omkring 60 000 kr till 70 000 kr. Vanligast är också att man använder sig av en så kallad arvodestrappa.

Så kan du hitta bästa mäklaren när du ska sälja din bostad

Spekulanter har ofta en ganska bra uppfattning om vad de letar efter när de söker bostad. De vet ofta ungefär hur många sovrum de vill ha samt huruvida garaget ska vara fristående eller ej. Dessutom har de potentiella köparna vanligtvis bra koll på vilka egenskaper deras drömboende bör ha respektive inte ha. Du kanske själv har en sådan lista och skulle kunna skaka fram ett antal fastigheter som uppfyller dessa kriterier.

Men en fastighetsmäklare är rätt person att avgöra huruvida ditt begärda utgångspris är det rätta eller inte. Därför bör du anlita en sådan genom att:

  • Besöka en webbplats som låter dig hitta bästa mäklaren genom att jämföra offerter.
  • Ta reda på hur mycket mäklare tar i arvode i ditt bostadsområde.
  • Välja en erfaren och duktig fastighetsmäklare som inte tar ett alltför högt mäklararvode.

Med dennes expertis att luta dig mot kan du sedan göra din fastighet redo att möta marknaden och sedermera säljas!