Ekonomi
Att jämföra svenska lån behöver inte vara komplicerat

Att jämföra svenska lån behöver inte vara komplicerat

Att ta ett privatlån kan vara ett bra sätt att finansiera utgifter av olika slag. Med detta sagt bör du vara medveten om att lånet också kommer med en kostnad. Men sajten Ansök om Lån hjälper dig jämföra svenska lån och hitta det bästa lånet för dig kan du vanligtvis spara tusentals kronor i minskade räntekostnader. Läs vidare för att få reda på hur du kan göra detta!

Två vanliga sorters privatlån som konsumenter kan ansöka om

Det finns flera olika typer av privatlån vilka du som konsument kan ansöka om. Generellt sett kan dock dessa delas in i två kategorier:

  • Lån med säkerhet. För att du ska kunna få ett lån med säkerhet behöver du ställa en säkerhet för lånet. Säkerheten består i någon slags tillgång vars värde långivaren kan använda sig av om du inte betalar ditt lån. Vanligtvis kan du räkna med lägre ränta och att enklare få ett lån om du väljer att ta ett lån med säkerhet. Det beror helt enkelt på att risken för banken är lägre i detta fall.
  • Lån utan säkerhet. Ett lån utan säkerhet ställer inget krav på säkerhet för lånet. Däremot ställs högre krav på dig i egenskap av låntagare. Därför tar banken ofta en högre ränta för dessa lån och du behöver dessutom har en lite bättre ekonomi för att bli beviljad ett sådant här lån.

Så kan du jämföra svenska lån utifrån flera olika faktorer

Innan du ansöker om ett lån bör du göra en jämförelse. Detta för att förhindra att du “köper grisen i säcken” genom att välja första bästa privatlån. När du vill jämföra svenska lån bör du göra detta utifrån flera olika faktorer. Framför allt bör du granska vad som gäller kring:

  • de kriterier som låntagaren (du) måste uppfylla
  • hur mycket pengar du som mest får låna
  • under hur lång tid lånet ska betalas tillbaka
  • hur mycket ränta du ska betala
  • vilka avgifter du debiteras.

Dessutom kan du även vilja väga in ett antal ytterligare faktorer som är viktiga för dig. En sådan kan vara hur pass bra kundsupport du erbjuds av respektive långivare.

Lars-Olof Axelsson
Senaste inläggen av Lars-Olof Axelsson (se alla)