Ekonomi
Lån och krediter

Lån och krediter

Om du har tänkt att låna pengar är det en stor fördel om du använder dig av en låneförmedlare såsom Likvidum. Genom att använda deras jämförelsetjänst när du ansöker om lån kan du få flera olika erbjudanden från flera långivare och banker. Detta för att du ska få de bästa villkoren för ditt specifika lån, vilket innebär låg ränta och en låg månadskostnad.

Så går lån av pengar till

Likvidums jämförelsetjänst kan liknas vid en jämförelsetjänst för till exempel elektronik eller resor och är lika enkel att använda. När du ansöker om lån på likvidum.se får du flera erbjudanden trots att du endast gör en ansökan. Det sparar både tid och energi att ansöka och hålla reda på dessa. Det görs inte heller mer än en kreditupplysning. Om du däremot skulle ha vänt dig till olika långivare och banker vid separata tillfällen hade flera kreditupplysningar gjorts vilket i sin tur kan påverka din kreditvärdighet negativt.

Du får svaren på din ansökan enkelt och snabbt men du kan samtidigt i lugn och ro välja det erbjudande som passar dig bäst. Vilken långivare som har bäst villkor är upp till dig, dina behov och förutsättningar. Det kanske främst handlar om att få den lägsta räntan. Det kan också vara andra faktorer såsom om det tillkommer andra kostnader eller hur lång avbetalningstiden som kan vara avgörande för din del. När du har valt signerar du enkelt låneavtalet med BankID och utbetalning av pengarna sker därefter.

Lån – Anledningar

Det finns flera olika anledningar till att du behöver låna pengar. Dessa kan vara till exempel:

  • Köp av båt, bil, MC eller annat fordon
  • Samla dyra lån, kredit och avbetalningsköp
  • Kontantinsatsen till en bostad
  • Resa
  • Köp av vitvaror
  • Renovering
  • Oförutsedda utgifter.

Som du märker kan listan över anledningar till att låna pengar göras lång. Det är endast du, och kanske din familj om ni är flera, och dina eller era behov som styr och avgör vad ni vill låna pengar till. Det som är viktigt att tänka på är dock att inte låna mer pengar än vad du eller ni klarar av att betala tillbaka.

Lars-Olof Axelsson
Senaste inläggen av Lars-Olof Axelsson (se alla)