Ekonomi
Så gör du för att sälja guld till ett rättvist pris

Så gör du för att sälja guld till ett rättvist pris

Har du mynt, smycken eller andra värdefulla, gyllene föremål som du vill avyttra? Kanske har du kommit över en avliden släktings tillhörigheter? Eller så kanske din partners gamla örhängen bara ligger och samlar damm i någon byrålåda nuförtiden? Du kanske rentav har ett armband som du aldrig bär och egentligen inte gillar? Oavsett av vilken anledning du vill sälja guld kan det vara en bra idé att göra detta.

Det kan dock vara en skrämmande affär om du aldrig tidigare har sålt värdesaker. Du har säkert sett reklamen för sajter som hävdar att du kan sälja guld på ett enkelt och bekvämt sätt. Men att gå från idé till verklighet kan ofta vara lättare sagt än gjort. För i slutändan vill du ju få ett rättvist pris för dina guldföremål!

Det viktiga är att du känner sig bekväm med affären. Du behöver därför ha att göra med en person som har ett gott rykte och som du litar på. Detta är en av de viktigaste sakerna att ha i åtanke när du surfar runt bland olika sajter tillhörande köpare av guld.

Möjligt att sälja guld med prisgaranti

Om du vill sälja ditt guld till ett rättvist pris kan du välja att göra försäljningen med en prisgaranti. Det finns nämligen aktörer i branschen som är så pass säkra på sin sak att de kan erbjuda dig en sådan garanti. Ett exempel är Guldexperten – en köpare av guld som erbjuder såväl gratis värdering av dina föremål som en prisgaranti på affären.

Garantin innebär att om du skulle hitta någon annan köpare som betalar mer för guldet än vad de gör så matchar de det högre priset. Eftersom de är så pass trygga med att jämföras mot andra aktörer kan du känna dig trygg med att få ett rimligt pris hos dem!

Så här gör du för att sälja guld till Guldexperten:

  1. Besök deras butik eller beställ hem en guldpåse.
  2. Få ditt guld värderat av deras experter.
  3. Om du är nöjd med det pris som du erbjuds är det bara att slå till!
Lars Jakobsson
Senaste inläggen av Lars Jakobsson (se alla)