Ekonomi
Jämföra flera olika företagslån

Jämföra flera olika företagslån

Många företagare som överväger att ta ett lån vill jämföra företagslån. Detta för att få en bra överblick över vilka alternativ som finns för dem på lånemarknaden. Det finns många olika sätt att göra detta. Här kommer vi dock att fokusera på ett av dessa: jämförelsesajter såsom A5.nu. Anledningen är helt enkelt att detta är det enklaste och snabbaste sättet att göra en sådan här jämförelse.

Så vad är då en jämförelsesajt? Faktum är att det är precis vad det låter som: en sajt som jämför tjänster eller produkter av olika slag. Dessa webbplatser finns numera i nästan alla branscher. Allra vanligast är de dock inom finansbranschen och då främst inom lånebranschen. Det har nog att göra med det stora behovet för företag och konsumenter att jämföra låneprodukter.

En av de främsta sajterna när det kommer till att jämföra företagslån är A5.nu. På deras hemsida kan du snabbt och smidigt göra en ordentligt jämförelse av de alternativ som finns tillgängliga. Du kan jämföra villkoren för lån som ditt företag sedan kan välja att teckna. Nedan tipsar vi om vad du bör tänka på när du gör en sådan jämförelse!

Använd informationen på A5.nu till din fördel

När du ska jämföra företagslån via till exempel A5.nu är det viktigt att du nyttjar informationen. Du bör använda den till din fördel för att kunna teckna ett lån med bättre villkor och lägre avgifter. Men kostnaden för lånet är inte den enda faktorn som du bör ta i beaktande. Det är istället viktigt att göra en helhetsbedömning och väga in faktorer såsom:

  • Huruvida säkerhet krävs av långivaren. Om långivaren kräver en säkerhet för att låna ut pengar behöver du kunna erbjuda en sådan. Idag erbjuder dock många långivare företagslån utan säkerhet.
  • Hur lång återbetalningstiden är. Den månatliga kostnaden för ett lån är generellt sett lägre ju längre återbetalningstiden är. Det betyder dock inte att det är mer fördelaktigt med den längsta möjliga återbetalningstiden.
  • Den sammanlagda kostnaden för lånet. Trots att ett mer långfristigt lån ofta kostar mindre per månad bör den sammanlagda kostnaden för företagslånet tas i beaktande.
Gunborg Olofsson
Senaste inläggen av Gunborg Olofsson (se alla)